top of page

Esprit
Sauvage

Herbron jezelf met een verblijf in de natuur

20231111_133001-EDIT.jpg

Ressource

Verlang je er ook naar om even uit de  dagelijkse rush te ontsnappen?  Gun het jezelf om te herbronnen in een prachtig stukje pure en wilde natuur ver weg van de drukte. Even helemaal terug naar de basis, naar de luxe van rust en ruimte in plaats van materiële luxe. Naar voelen in plaats van nadenken. De geuren van de natuur opsnuiven, tussen de paarden zijn, met je voeten in het zwembad of in het bergriviertje verkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom een weekje ontspannen de bergen van Zuid-Frankrijk.  Dit in combinatie met een selectie van 1 op 1 ontspannende privé-workshops met de paarden, wandelen in de natuur, workshops fotografie...

 

Je kan kiezen uit een uitgepuurd aanbod, maar alles vanuit het uitgangspunt dat jij tot rust kan komen en jezelf beetje bij beetje terugvinden. Geen tijdsdruk, geen overladen programma's

 

 

 

 

 

We gingen dit jaar in de Drôme wonen met ons gezin en onze dieren (4 paarden en 3 katten), op zoek naar puurheid en een ander leven. Even de stekker eruit voor het licht vanzelf uitging. Ik vond er zelf de rust die ik zocht, miste af en toe de luxe (mijn grote frigo! en centrale verwarming in de winter! 😂), maar ontdekte ook hoe heilzaam de eenvoud voor me was en is. Hoe de paarden, de zon en het vele buiten zijn zonder constante stressprikkels me nieuwe energie gaven. Terug beseffen hoe waardevol de simpele dingen zijn: zuinig zijn met het water van je eigen bron, het gefluit van de vogeltjes, zuivere lucht (en af een toe een vleugje mest;-), de felblauwe hemel, de sterren, de wilde en tamme dieren met wie we het terrein delen. Losgekoppeld zijn van onze luxe en onze automatische piloot.  Dat wil ik graag met je delen, jou mee laten genieten van deze bevoorrechte omgeving...

Back to nature

IMG_20231020_220909_129.jpg
WhatsApp Image 2023-10-19 at 10.41.52 (1).jpeg

Het concept

Je verblijft een week in een gezellige  kamer met aanpalende privé badkamer. De kamer is een onderdeel van ons huis, maar is volledig privé met een aparte toegang. Je hebt je eigen terras om heerlijk te relaxen, maar je mag ook gebruik maken van het gedeelde terras aan het zwembad en het hele terrein. 

De acommodatie is niet luxueus in de materialistische zin van het woord, de luxe zit hem in de échtheid, in de prachtige en pure omgeving. Het is een eenvoudige, gezellige en luchtige kamer in  een authentiek oud Provence huis. Geen strak boutique hotel, maar je wordt wel door ons verwend met heerlijke gezonde ontbijtjes en kleine extra's zoals lokale en natuurlijke zeepjes en verzorgingsproducten,  theetjes, water van eigen bron, heerlijke uitzichten, een hangmat,  en natuurlijk een goed bed waar je lekker diep kan slapen!

In je verblijf zijn 2 privé-workshops van telkens 2 uren inbegrepen.  Ik bied verschillende dingen aan waar je er zelf 2 uit mag kiezen.  Als je dat graag wil, kan je nog andere workshops bij boeken.

Het uitgangspunt van het hele concept en alle workshops is dat jij lekker tot rust kan komen. Ontspanning en teruggaan naar de essentie is de basis van je hele verblijf.  Dus geen volgeboekt programma met een strakke agenda en hier en daar wat vrije tijd. Wel een paar rustige en voor iedereen toegankelijke activiteiten die je helpen om even uit je hoofd weg te geraken.

We hebben maar 1 kamer dus je deelt je verblijf niet met nog vele andere mensen. Ik woon zelf wel met mijn gezin en onze dieren (4 paarden en 3 katten) op hetzelfde domein. De workshops zijn dus ook exclusief voor jou en op jouw maat.

Als je dat graag wil, kan je wel boeken voor jezelf en 1 extra persoon, met wie je de kamer en workshops dan deelt.

Je mag ook gebruik maken van de gedeelde keuken als je graag je eigen potje kookt. Als je liever geen dagelijks gedoe aan je hoofd hebt, kook ik met plezier een gezonde maaltijd voor jou met lokale en meestal biologische produkten!

Wil je meteen meer foto's zien van waar je verblijft, klik dan hier

De Workshops

IMG_20240511_230037_703.jpg

Aarden en loslaten met de paarden

We gaan op een heel rustige manier aan de slag tussen de paarden die vrij rondlopen in de weide.

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met de omgang met paarden. Het is zelfs een voordeel als je onbevangen in het verhaal stapt. We werken van op de grond, er wordt niet gereden. 

 

Paarden zijn ideaal om te oefenen hoe je “je persoonlijke bubbel” kan bewaken, grenzen kan stellen en vertrouwen en rust uitstralen. Dat alles op een ontspannen manier door goed te aarden en je energie te gebruiken.

 

Paarden zijn ook perfect om de rust in jezelf terug te vinden. Gewoon samen wat in de wei gaan zitten, wat praten of in stilte, en kijken wat er gebeurt. Je gaat deel uitmaken van de kudde en je leert veel over lichaamstaal, natuurlijk leiderschap en loslaten.

 

Na een eerste kennismaking kunnen we in contact met de paarden ontspanningsoefeningen doen, kijken hoe we onze energie kunnen laten stromen en verwachtingen loslaten. De paarden reageren hier heel authentiek en eerlijk en houden ons zo een spiegel voor.

 

Onze kudde bestaat uit 4 paarden, en een paar mensen, namelijk onszelf ;-)

We hebben 3 grote paarden, allemaal gezapige oudjes die niet snel schrikken en graag bij mensen zijn. En dan ook nog een superschattige shetlandpony, een deugnietje maar door zijn formaat ook niet bedreigend en eerlijk als goud. Ze hebben allemaal totaal verschillende karakters, net zoals wij mensen.

Als ze al eens gek willen doen, hebben ze daar alle tijd en ruimte voor op de momenten dat wij niet met hen werken, zodat wij veilig met hen aan de slag kunnen.

Duur +- 2u of 2x1u

20240418_112144_edited.png

Focus:
je gevoel
in een foto 

Focus… mini workshop fotografie

 

We gaan op stap in de natuur rondom ons naar dingen die jou raken of aanspreken. De bloesems in de lente, de grote landschappen, een insectje dat voorbij kruipt, de lucht… Het maakt niet uit wat, als het jouw aandacht maar trekt. 

 

Van daaruit gaan we kijken hoe je dat element het beste in beeld brengt, zodat je het ook aan de buitenwereld kan laten zien zoals jij het ervaren hebt. Want we kennen dat allemaal: je ziet een prachtig landschap, je maakt er een foto van, en op foto ziet het er plots vlak en banaal uit.

 

Ik leer je al doende hoe je kan spelen met het licht, met scherpte, met close up of groothoek, zodat je daarna zelf de perfecte “Instagram-proof” kiekjes kan maken ;-)

Dat alles kan gewoon met je eigen telefoon.

 

En ondertussen focus jij op de mooie dingen om je heen, en niet op de dagelijkse beslommeringen of je piekergedachten.

 

Duur +-2 uur of 2x1u

20240512_143454.jpg

Wandelen met de paarden

Wandelen met Paarden: Stap in het Ritme van de Natuur

Heb je ooit de rustgevende werking van het geluid van paardenhoeven ervaren? Wandelen met paarden aan de hand is een unieke manier om opnieuw verbinding te maken met de natuur en je gevoel. De regelmatige kadans van de hoeven biedt rust en ritme tijdens je wandeltocht. Paarden zijn gevoelige dieren die je stemming kunnen spiegelen en je helpen om meer in het hier en nu te leven. Deze bijzondere ervaring staat open voor iedereen, ook als je geen ervaring hebt met paarden.

Als je op stap bent met een dier, ben je minder op jezelf gefocust en meer op je dier en de omgeving. Dat geeft de nodige rust in je hoofd en je kijkt op een andere manier naar je omgeving.

 

Wat Wandelen met Paarden voor jou kan betekenen:

    Bevordert mentale rust en ontspanning

     Versterkt je verbinding met de natuur en dieren

     Leert je over lichaamstaal en non-verbale communicatie

     Stimuleert een gevoel van welzijn en tevredenheid

Duur 2uur of 2x1uur

20231119_161052.jpg

Wandeling met al je zintuigen

De Kracht van Wandelen in Stilte of met een Gesprek

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Of je nu kiest voor een stille wandeling om je gedachten te laten bezinken, of je hart lucht tijdens een gesprek met je wandelpartner, beide vormen van wandelen hebben hun eigen charme en voordelen. Stilte maakt ruimte voor zelfreflectie en helpt je om echt in het moment te leven. Je neemt je omgeving in je op en luistert naar de geluiden van de natuur zonder afgeleid te worden.

 

Een goed gesprek tijdens het wandelen kan daarentegen therapeutisch werken en een gevoel van verbondenheid creëren. Dus als jij je daar beter in kan vinden, is dat ook een prima optie.

Duur 2u

20231031_124151.jpg

Tocht naar het plateau met picknick en ontspanning

We kunnen ook een wat langere tocht ondernemen, echt even een paar uren flink de bergen in met een lunch onderweg. 

Ik heb een speciale route voor je uitgestippeld, vol prachtige landschappen en adembenemende uitzichten.

Wat is er mooier dan genieten van een heerlijke picknick op een idyllische locatie, omringd door de natuur? Halverwege onze tocht stoppen we op een betoverende plek, waar je kunt genieten van een zorgvuldig samengestelde picknick. Denk aan verse, lokale producten die niet alleen je smaakpapillen zullen verwennen, maar ook je ziel zullen voeden. Lekker puur eten waar je niet van in een middagdip belandt.

De combinatie van zuivere berglucht en zachte bewegingsoefeningen is ongeëvenaard. Voel hoe de energie van de bergen door je heen stroomt, terwijl je je lichaam strekt en je geest tot rust brengt. Dit is het perfecte moment om los te laten en je te laten vullen met nieuwe energie en inspiratie.

Duur: 2u

Toeslag voor Picknick: 20€ per persoon

Waar je verblijft

Ons huis ligt in de Drôme Provençale, in een pure en nog vrij wilde vallei nabij La Roche-sur-le-Buis. Op 4km van de accommodatie ligt Buis-Les-Baronnies waar je alle voorzieningen hebt: supermarkt, bakkers, souvenirwinkeltjes, restaurants en een gezellige markt. Het ligt op ongeveer 1 uur rijden van Avignon, 20 minuten van Vaison-La-Romaine en ongeveer 30minuten van de Mont Ventoux.

Rondom het huis en in de hele vallei vind je vooral olijfboomgaarden, weilanden met schaapjes, linde en abrikozenteelt.

20240112_171340-EDIT_edited.jpg
20240112_171340-EDIT_edited_edited.jpg

Prijzen

Ressource-week voor 1 persoon

 

  • 7 nachten inclusief uitgebreid ontbijt met streekproducten

  • Privé terras

  • 2 privé-workshops van 2 u (of 4x1u) naar eigen keuze uit het aanbod

  • Biologische en lokaal gemaakte badproducten

  • Bedlinnen en handdoeken

  • Bronwater en thee à volonté

  • Gebruik van de gemeenschappelijke keuken

  • Gebruik van het gemeenschappelijke zwembad

  • Gratis parkeerplaats ter plaatse

Prijs all in: 1030€

Wil je met een vriend of vriendin komen (en de kamer delen), dan krijgt de 2de persoon 30% korting.

Prijs all in voor 2:  1751€  (= 875,5€ per persoon)

Extra's:

Avondmaal (facultatief): 18€ per persoon

Drankjes volgens het systeem van honesty bar (wijn, sapjes, bier, koffie...) 2 of 3€

Extra workshops: 65€/uur

Transport naar La Roche Sur Le Buis is niet inbegrepen en dien je zelf te organiseren. Er zijn goede TGV verbindingen met Avignon, je kan ook met de auto komen of vliegen naar Marseille of Nice.

Een tweede persoon op basis van een gedeelde kamer krijgt 30% korting op de totaalprijs. 

bottom of page